75 jaar bevrijding

Op een zonovergoten dag hebben we op Plein 1944 een prachtig feest gevierd ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding van Schijndel. Om 13:00 uur vloog een groep van acht historische dubbeldekkers tot twee keer toe over wijk Plein. Vanaf 15.00 uur schalde 2e wereldoorlog muziek door de wijk. De prachtige tentoonstelling van originele oorlogsspullen van Antonio Schuster werd geopend en kinderen van de basisscholen deden Oud Hollandse spelletjes. Het was een drukte van belang. De officiële aftrap werd verricht door het gilde en een doedelzakgroep uit Friesland. Wijkzanger Dries van der Heijden bracht het gevoelige “We’ll meet again” ten gehore. Daarna denderden meer dan vijftig oorlogsvoertuigen langs de fontein: een Sherman tank, een M24 Chaffee tank, 2 Bren Carriers, een amfibievoertuig, de autocar van generaal Eisenhower enz. We keken onze ogen uit en kinderen wapperden geestdriftig met hun zelfgemaakte vlaggetjes.

Toen de voertuigen voorbij waren stortten de aanwezigen zich op de bar, de broodjes Big Dennis en de friettent. Een doedelzakgroep uit Gemert bracht een tiental prachtige nummers ten gehore, de tentoonstellingstent was stampvol en bij een drietal fraaie jeeps konden mensen foto’s maken. Wat een feest!

Voor hun bereidwillige medewerking willen we speciaal vermelden: Slagerij Dennis v.d. Ven, Zanten bv Veghel, marktkramen en partyverhuur v.d. Akker, frituur Billy Burger, TV Schijndel, gemeente Meierijstad, winkelgroep Schijndel Zuid, basisscholen De Beemd, De Kring en De Regenboog en natuurlijk alle vrijwilligers die hand- en spandiensten verricht hebben. Allemaal heel erg bedankt voor het welslagen van dit fantastische evenement. We hopen dat iedereen er van genoten heeft. Om nooit meer te vergeten!