World cleanup day 2024

zaterdag 21 september 2024

Iedereen houdt van een schone wijk en daarom organiseert wijkraad Plein twee activiteiten op deze milieuvriendelijke, wereldwijde actie.

PLASTIC INZAMEL ACTIE

10:00 tot 16:00 uur kunnen op het evenemententerrein tegenover ’t Spectrum kunststof tuinmeubelen, glijbanen, kratten en andere voorwerpen van grof plastic gratis worden ingeleverd. Naast onze wijk doen maar liefst 12 andere dorps/wijkraden uit heel Meierijstad op verschillende plekken mee aan deze actie. 

Bas van den Ende Kunststof Recycling op Duin in Schijndel wil de kunststoffen terug brengen in de markt als hoogwaardige, nieuwe grondstoffen. Bij de actie van 2022 werden maar liefst 12 volle containers opgehaald. Zo levert Meierijstad een mooie bijdrage aan een beter milieu en het spaart de bewoners ook nog kosten uit.

RAAP ACTIE

9:30 uur start bij het Dierenplein op Verdipad 5 een opruimactie voor jong en oud. Bij de start worden grijpers, handschoenen, vuilniszakken en indien gewenst ook een raaproute uitgedeeld. 

Vanaf 10:30 uur worden alle deelnemers op het Dierenplein verwend met koffie, thee, frisdrank en iets lekkers. Voor elk gezin/wijkbewoner die zich vóór 15 september aanmeldt via schoonschijndel@gmail.com hebben we als dank een aardige attentie, ook voor de kinderen. 

Dus zorg dat je er bij bent!