Samen zwerfafval te lijf

“Samen zwerfafval te lijf, gewoon omdat het gezellig is en voldoening geeft”.

Dit was de titel boven de Nextdoor-oproep van een jaar geleden van wijkbewoonster Maayke Boon van Ostade. Hiermee riep ze mensen uit de buurt op om mee te doen aan de Landelijke Opschoondag. Sindsdien heeft ze het SCHOONwandelen tot een plezierige, bijna dagelijkse hobby gemaakt samen met haar vaste maatje Charmaine Broks. Ze zijn een netwerkje van SCHOONwandelaars aan het bouwen dat luistert naar de naam “de SCHOONfamilie Skôn Skendel”.

Wat hen drijft is dat ze graag de rommel vóór een ander opruimen. Ze weten niet wie het daar verloren is of weggegooid heeft, maar wel dat het voor de mensen die daar wonen fijn is als alles er netjes uitziet. Daar worden zij ook blij van. Onlangs hebben ze geraapt samen met wethouder Eus Witlox en dat was een heel prettige ervaring.

Maayke Boon van Ostade: “Wil je ook graag op deze manier een bijdrage leveren aan je straat of buurt, sluit je aan bij ons en we helpen je op weg zodat je op een voor jou prettige manier ermee aan de slag kunt. Stuur een mail aan zwerfafvalschijndel@gmail.comen we nemen contact met je op. Op zaterdag 23 maart is het weer Landelijke Opschoondag en wij zijn erbij. Jij ook?

Dan treffen we elkaar wellicht bij het Dierenparkje.”