Lentemarkt en bevrijdingsdag

Zondag 5 mei 2024

De Lentemarkt organiseert samen met de wijkraden Hoevenbraak / Hulzebraak, de Beemd Aktief en Plein op 5 mei tussen 11:00 en 16:00 uur een groots evenement in het Jansenpark naast café de Sok met als thema “Verbinding”.

De Lentemarkt wordt voor de derde keer met groot succes georganiseerd. Hier kunnen groot en klein, jong en oud terecht voor trendy creaties, gemaakt door ruim 40 hobbyisten. Laat je inspireren door de creativiteit van de deelnemers waarvan een aantal ook workshops aanbieden. 

Tip: scoor jouw unieke cadeau voor Moederdag! Dit wil je gewoon niet missen.

Maar er is meer, want voor de eerste keer wordt er op de Lentemarkt een bakwedstrijd georganiseerd. De lekkerste en mooiste taarten worden door juryleden beoordeeld. De uitslag wordt rond 14:30 uur bekend gemaakt. Op het terras voor Café de Sok kun je genieten van een kop koffie/thee met een heerlijk stuk gebak van de deelnemende hobby-bakkers en een hobby-kok zorgt voor hartige hapjes. 

Omdat het op 5 mei 79 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd geven we vanaf 11:30 uur gratis vrijheidssoep en hapjes weg (op = op). Om 12:30 uur is het woord aan de burgemeester. Hij geeft dan tevens het startsein voor het vrijheidskunstwerk “Flags for Freedom”. Aansluitend brengt het koor Betje Wolf, samen met enkele Oekraïense dames, een aantal vrijheidsliederen ten gehore.