De warmtepomp in de warmtetransitie; van de theorie naar de praktijk.

Datum: 20 maart – inloop 19:00 uur – begin presentaties 19:30 uur.

Plaats: café-zaal ’t Zuid, Plein 1944 in Schijndel.

Het lijkt wel een wonder, de warmtepomp, en dat is het eigenlijk ook wel een beetje. Ze kunnen het gas geheel of gedeeltelijk vervangen. Je hebt daar wel elektriciteit voor nodig, maar voor elke kilowatt die je erin stopt krijg je er vier of meer in de vorm van warmte terug. Je hebt all-electric pompen waarmee je helemaal van het gas af kunt,  hybride warmtepompen die samenwerken met de verwarmingsketel en de ondersteunende airco’s . Allemaal bedoeld om minder afhankelijk te worden van het gas en de energierekening omlaag te krijgen. Terwijl het in huis toch behaaglijk blijft. U zult zich vast ook afvragen hoe dat dan werkt en wanneer het de moeite waard is om erin te investeren.

Tijdens het energiecafé op 20 maart, georganiseerd door Energiecoöperatie in overleg met de wijkraden Plein, Hoevenbraak/Hulzebraak en de Beemd Aktief, laten we enkele inwoners van Meierijstad die een warmtepomp of airco hebben aangeschaft zelf aan het woord. In een korte video vertellen ze waarom ze hebben geïnvesteerd in een warmtepomp of airco en wat dat heeft opgeleverd. En daarna kunt u rechtstreeks met hen in gesprek en met neutrale specialisten die je alles over de techniek en de voorwaarden kunnen vertellen. Het is dus geen verkoopgesprek, puur informatief.

Dus, denkt u ook dat het er mogelijk een keer van gaat komen? Kom dan naar deze avond en laat u informeren. Het is bovendien gezellig!

Omdat we willen inschatten hoeveel mensen er komen, willen wij u vragen om vooraf via onderstaand formulier door te geven met hoeveel personen u wilt komen.