corona-acties in wijkplein

Op 27 februari 2020 werd de eerste Nederlander positief getest op het Corona-virus. Daarna volgde een lawine aan patiënten. Op 16 maart sprak minister-president Rutte de Nederlandse bevolking toe: we zouden de komende maanden rekening moeten houden met een “intelligente lockdown”. Dat had enorme gevolgen: niet-vitale bedrijven kwamen stil te liggen, de horeca moest de deuren sluiten, de scholen gingen dicht, ouders moesten thuis lesgeven. Een wirwar aan maatregelen, maar bovenal: onze gemeente Meierijstad was een Corona-brandhaard en er vielen veel doden te betreuren.

De wijkraad besloot al op 18 maart om een boodschappenservice op te zetten voor wijkbewoners die moeilijk ter been waren of gewoon het huis niet uit durfden. Een kaartenactie van de wijkraden leverde maar liefst 423 kaarten op die door Welzijn de Meierij bij oudere en eenzame mensen bezorgd werden. En ook onze wijkpaashaas had, compleet met mondkapje,  een alternatief bedacht voor het paaseierenrapen: alle kinderen die een tekening ingeleverd hadden kregen van haar een bezoekje inclusief een kadootje. Een echte opsteker voor de kinderen die erg gewaardeerd werd.

Natuurlijk was er in de wijk ook veel waardering voor de mensen die in de zorg werken. Dat was te zien aan de t-shirts die links en rechts in de wijk opgehangen werden:

“Zorg = liefde, hoop, betrokkenheid.” “Kanjers bedankt!”