Familiespeurtocht geannuleerd

Helaas kan de familiespeurtocht dit jaar niet doorgaan vanwege te weinig aanmeldingen. Hopelijk zien we jullie en Kapitein Kwebbelkous volgend jaar weer!

Op zaterdag 24 juni 2023 organiseert wijkraad Plein weer een familiespeurtocht vol verrassingen.

Het belooft een leuke, actieve tocht van ongeveer 3.5 kilometer door onze wijk te worden. Deelname is gratis. Zorg ervoor dat je onderweg foto’s kunt maken, omdat een aantal opdrachten daar om vraagt. De organisatie zorgt onderweg voor een hapje en een drankje.

Durf je de uitdaging aan te gaan? Meld je dan vóór 16 juni aan via: 

www.wijkplein.nl/familiespeurtocht2023

Kapitein Kwebbelkous heeft er weer zin in, jullie ook?

Trick or treat

Zaterdag 29 oktober 2022

Álle kinderen kunnen tussen 18.00u en 21.00u al dan niet verkleed langs de deuren in onze wijk gaan voor een ‘trick or treat’ (‘Een snoepje of je leven’).

Voor deze speciale avond hebben wij natuurlijk adressen nodig waar de kinderen aan mogen bellen. Hiervoor roepen wij zoveel mogelijk buurtbewoners op om deel te nemen aan deze halloween avond. Meldt u aan via info@wijkplein.nl of onderaan deze pagina.  Na uw aanmelding kunt u direct de poster downloaden die u op uw voordeur kunt bevestigen zodat de kinderen weten dat ze bij u mogen aanbellen. Daarnaast is het erg leuk als u ook uw tuin versiert of dat u zorgt voor angstaanjagende muziek zodat de kinderen uw woning zeker niet voorbij lopen. Naast de gezelligheid en de spanning komen de kinderen uiteraard voor de lekkernijen. Vergeet dus ook niet iets lekkers in huis te halen. De wijkraad wil ieder aanbeladres een tegemoet koming à €10,00 aanbieden. (verdere informatie krijg je bij de aanmelding)

De plattegronden kunnen vanaf 17:45 tot 19:00 opgehaald worden op de volgende locaties:

  • Gounodhof 10
  • Teeuwishoek 11

Hierop staat aangegeven welke woningen meedoen aan de Trick or Treat.

De poster nog een keer downloaden?

Nationale opschoondag 2024

zaterdag 30 maart 2024

Wijk Plein doet al voor de 12e keer mee aan de nationale opschoondag! Onze ervaring is dat kinderen zwerfafval rapen echt leuk vinden. Vorig jaar waren zo’n 50 kinderen én volwassenen actief en dit jaar hopen we dat nóg meer wijkbewoners met ons mee willen doen. 

Doel: een superschone wijk! 

Wij starten om 09:30 uur bij het Dierenpark aan het Verdipad. Deelnemers kunnen dan ter plekke een keuze maken uit 18 routes van ongeveer 1 tot 1,5 uur. Dit geldt ook voor de 22 wijkbewoners die gedurende het jaar al met enige regelmaat hun eigen straat of omgeving zwerfafvalvrij houden. Grijpers en afvalzakken zijn aanwezig. Na ongeveer 1 tot 1,5 uur rapen is er vanaf 10:30 uur koffie, thee of een glaasje frisdrank met iets lekkers voor jong en oud bij het dierenpark. 

Paaseieren zoeken

zaterdag 30 maart 2024

Lieve kinderen, 

komen jullie dit jaar weer paaseieren zoeken? We verzamelen om 13:00 uur, zoals altijd, aan het einde van het Spoorpad!

In de bossen zal de Paashaas heel veel eieren verstoppen waaronder 4 gouden eieren, 2 per leeftijdscategorie. 

Zorg dat JIJ de vinder bent van het gouden ei, dan staat er een leuke prijs op je te wachten. Voor alle deelnemende kinderen is er natuurlijk een leuke traktatie. 

Op www.wijkplein.nl/kleurplaat vind je een mooie kleurplaat die je in kunt kleuren voor de Paashaas. 

Voor de mooiste kleurplaten is er een leuke prijs te winnen. 

De winnaars krijgen deze prijsjes later thuis bezorgd. 

Heel veel succes allemaal en graag tot 30 maart.

Oud & Nieuw

Zoals ieder jaar zal de wijk-kerststal vanaf begin december beetje voor beetje opgebouwd worden. Iedere week komt er een kort verhaaltje bij te hangen dat aan de kinderen voorgelezen kan worden. 

Rondom het dierenpark hangen ook borden “verboden voor vuurwerk”. We rekenen er op dat iedereen rekening houdt met onze (zwangere) dieren.

Laat je stem horen en maak het verschil in onze wijk!

Jullie mening telt! We nodigen je uit om deel te nemen aan de Wijkenquête van Wijkraad Plein en samen de toekomst van onze wijk vorm te geven. Wat zou jij veranderen als je het voor het zeggen had? Hier is je kans om jouw ideeën en wensen kenbaar te maken.

Waarom deelnemen aan de enquête? Jouw stem maakt verschil: De enquête stelt ons in staat om te begrijpen wat voor jou belangrijk is en waar extra aandacht aan moet worden besteed in onze prachtige wijk.

Breng verandering met jouw ideeën: Heb je innovatieve oplossingen of briljante suggesties? We staan open voor al jullie goede ideeën die onze wijk nog leefbaarder kunnen maken.

Wij luisteren naar jou: Na het invullen van de enquête gaan we actief aan de slag. Samen met de verantwoordelijke wethouder en betrokken ambtenaren voeren we een wijkschouw uit om te zien hoe we jullie woonervaring kunnen verbeteren.

Eenvoudig digitaal invullen:

wijkplein.nl/wijkenquete-2023.

Samen maken we onze wijk nog beter. Jouw deelname is cruciaal voor het succes van dit initiatief. Laten we samen bouwen aan een wijk waar we trots op kunnen zijn!

De zingende kerstman (update)

Op vrijdagavond 22 december gaat onze zingende kerstman van 18:00 tot 20:50 uur een rondje door wijk Plein maken volgens onderstaande plattegrond. Op de aangegeven tijd zal hij bij de speelgelegenheden stoppen om te zingen. Meezingen en dansen mag. Na het zingen mogen kinderen met de kerstman op de foto. Ondertussen wordt kerstbrood uitgedeeld onder de aanwezigen. Dit moet u gezien hebben.

Let op! In het Pleinnieuws hebben we helaas een foutje gemaakt door de nummers 4 en 5 op de kaart om te draaien. De onderstaande kaart is correct.

Plaatsen die de kerstman bezoekt

Kerstboomverbranding

burning tree

6 januari 2024

Kinderen kunnen alle kerstbomen op zaterdag 6 januari tussen 13.00 – 16.00 uur inleveren bij het dierenparkje. Voor iedere ingeleverde kerstboom krijgen ze een lot waarmee ze ’s avonds leuke prijzen kunt winnen. 

Tussen 14.00 – 16.00 uur kunnen er koolmezenkastjes geschilderd worden in de tent bij het dierenparkje. De kastjes komen in het voorjaar in de eikenbomen aan het Verdipad te hangen om zodoende een bijdrage te leveren aan het bestrijden van de processierups. De kastjes gaan dus niet mee naar huis.

Op het grasveldje bij de Van Beethovenstraat / Chopinstraat wordt om 18.00 uur de prijsuitreiking gehouden. Daarna vertrekken we in (lampionnen)optocht naar het dierenparkje. Vanaf 18.30 uur start de kerstboomverbranding. Iedereen kan gratis genieten van heerlijke warme chocomel of glühwein en een lekker broodje knakworst.

Trick or treat

halloween candies

Op zaterdag 28 oktober 2023 mag iedereen tussen 18.00u en 21.00u al dan niet verkleed langs de deuren in onze wijk gaan voor een ‘trick or treat’. 

WE NEED YOU!

Voor deze speciale avond hebben wij natuurlijk adressen nodig waar de kinderen aan mogen bellen. Meldt u aan via onderstaand formulier. Na uw aanmelding kunt u direct de poster downloaden die u op uw voordeur kunt bevestigen zodat de kinderen weten dat ze bij u mogen aanbellen. 

LEKKERNIJEN

Naast de gezelligheid en de spanning komen de kinderen uiteraard ook voor de lekkernijen. De wijkraad geeft ieder aanbeladres een tegemoetkoming à €10,00.

PLATTEGROND 

Tussen 17.45u en 18.30u kan een plattegrond opgehaald worden bij Gounodhof 10 of bij de brandgang van Teeuwishoek/Bizetstraat. 

Hierop staat aangegeven welke woningen meedoen aan de Trick or Treat.

De aanbel poster nog een keer downloaden? Klik hier!