Familiespeurtocht geannuleerd

Helaas kan de familiespeurtocht dit jaar niet doorgaan vanwege te weinig aanmeldingen. Hopelijk zien we jullie en Kapitein Kwebbelkous volgend jaar weer!

Op zaterdag 24 juni 2023 organiseert wijkraad Plein weer een familiespeurtocht vol verrassingen.

Het belooft een leuke, actieve tocht van ongeveer 3.5 kilometer door onze wijk te worden. Deelname is gratis. Zorg ervoor dat je onderweg foto’s kunt maken, omdat een aantal opdrachten daar om vraagt. De organisatie zorgt onderweg voor een hapje en een drankje.

Durf je de uitdaging aan te gaan? Meld je dan vóór 16 juni aan via: 

www.wijkplein.nl/familiespeurtocht2023

Kapitein Kwebbelkous heeft er weer zin in, jullie ook?

Trick or treat

Zaterdag 29 oktober 2022

Álle kinderen kunnen tussen 18.00u en 21.00u al dan niet verkleed langs de deuren in onze wijk gaan voor een ‘trick or treat’ (‘Een snoepje of je leven’).

Voor deze speciale avond hebben wij natuurlijk adressen nodig waar de kinderen aan mogen bellen. Hiervoor roepen wij zoveel mogelijk buurtbewoners op om deel te nemen aan deze halloween avond. Meldt u aan via info@wijkplein.nl of onderaan deze pagina.  Na uw aanmelding kunt u direct de poster downloaden die u op uw voordeur kunt bevestigen zodat de kinderen weten dat ze bij u mogen aanbellen. Daarnaast is het erg leuk als u ook uw tuin versiert of dat u zorgt voor angstaanjagende muziek zodat de kinderen uw woning zeker niet voorbij lopen. Naast de gezelligheid en de spanning komen de kinderen uiteraard voor de lekkernijen. Vergeet dus ook niet iets lekkers in huis te halen. De wijkraad wil ieder aanbeladres een tegemoet koming à €10,00 aanbieden. (verdere informatie krijg je bij de aanmelding)

De plattegronden kunnen vanaf 17:45 tot 19:00 opgehaald worden op de volgende locaties:

  • Gounodhof 10
  • Teeuwishoek 11

Hierop staat aangegeven welke woningen meedoen aan de Trick or Treat.

De poster nog een keer downloaden?

Dierenplein bestaat 30 jaar

Om dit heugelijke feit te vieren, organiseren wij op zaterdag 18 mei een feestelijke “open” middag van 14:00 tot 17:00 uur. Er zijn twee leuke activiteiten:

– Een uitleg over bijen en hun honing door imker Piet Claassen. 

– Schapen scheren en een clinic over schapen drijven met een bordercollie, door Maarten Appelboom.

Tevens kunt u onze dieren bekijken en kennis maken met de vrijwilligers van het park.

Iedereen is van harte welkom aan het Verdipad!

Première documentaire: Meierijstad, Kroniek van een Stad in wording?

zondag 26 mei 2024

Zeker de moeite waard! In theater Noordkade en de 5 zalen van bioscoop Industry, word een prachtig vertellende documantaire getoond. De documentaire laat in werkelijk verbazend mooie beelden zien, hoe trots we mogen zijn op alle kernen van Meierijstad. Voor ouderen zeker leuk omdat er veel herkenning en herinnering te zien is, voor jongeren zeker interessant om te kijken waar we in de toekomst wellicht naar toe zullen gaan, voor nieuwkomers ook bijzonder om op deze manier een totaal overzicht te krijgen van Meierijstad en het mooie buitengebied. 

Het is een film van ontmoeten en verbinden: elkaar leren kennen en trots zijn op wat onze voorouders al voor elkaar hebben gekregen, en de plannen die we nog voor elkaar willen krijgen door samen een prachtig en trots Meierijstad te vormen. Zowel om 15.00 uur als om 19.30 uur zijn er 1200 plaatsen beschikbaar.

Bezichtiging zal zeker mooie gesprekken op gaan leveren!

World cleanup day 2024

zaterdag 21 september 2024

Iedereen houdt van een schone wijk en daarom organiseert wijkraad Plein twee activiteiten op deze milieuvriendelijke, wereldwijde actie.

PLASTIC INZAMEL ACTIE

10:00 tot 16:00 uur kunnen op het evenemententerrein tegenover ’t Spectrum kunststof tuinmeubelen, glijbanen, kratten en andere voorwerpen van grof plastic gratis worden ingeleverd. Naast onze wijk doen maar liefst 12 andere dorps/wijkraden uit heel Meierijstad op verschillende plekken mee aan deze actie. 

Bas van den Ende Kunststof Recycling op Duin in Schijndel wil de kunststoffen terug brengen in de markt als hoogwaardige, nieuwe grondstoffen. Bij de actie van 2022 werden maar liefst 12 volle containers opgehaald. Zo levert Meierijstad een mooie bijdrage aan een beter milieu en het spaart de bewoners ook nog kosten uit.

RAAP ACTIE

9:30 uur start bij het Dierenplein op Verdipad 5 een opruimactie voor jong en oud. Bij de start worden grijpers, handschoenen, vuilniszakken en indien gewenst ook een raaproute uitgedeeld. 

Vanaf 10:30 uur worden alle deelnemers op het Dierenplein verwend met koffie, thee, frisdrank en iets lekkers. Voor elk gezin/wijkbewoner die zich vóór 15 september aanmeldt via schoonschijndel@gmail.com hebben we als dank een aardige attentie, ook voor de kinderen. 

Dus zorg dat je er bij bent!

Lentemarkt en bevrijdingsdag

Zondag 5 mei 2024

De Lentemarkt organiseert samen met de wijkraden Hoevenbraak / Hulzebraak, de Beemd Aktief en Plein op 5 mei tussen 11:00 en 16:00 uur een groots evenement in het Jansenpark naast café de Sok met als thema “Verbinding”.

De Lentemarkt wordt voor de derde keer met groot succes georganiseerd. Hier kunnen groot en klein, jong en oud terecht voor trendy creaties, gemaakt door ruim 40 hobbyisten. Laat je inspireren door de creativiteit van de deelnemers waarvan een aantal ook workshops aanbieden. 

Tip: scoor jouw unieke cadeau voor Moederdag! Dit wil je gewoon niet missen.

Maar er is meer, want voor de eerste keer wordt er op de Lentemarkt een bakwedstrijd georganiseerd. De lekkerste en mooiste taarten worden door juryleden beoordeeld. De uitslag wordt rond 14:30 uur bekend gemaakt. Op het terras voor Café de Sok kun je genieten van een kop koffie/thee met een heerlijk stuk gebak van de deelnemende hobby-bakkers en een hobby-kok zorgt voor hartige hapjes. 

Omdat het op 5 mei 79 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd geven we vanaf 11:30 uur gratis vrijheidssoep en hapjes weg (op = op). Om 12:30 uur is het woord aan de burgemeester. Hij geeft dan tevens het startsein voor het vrijheidskunstwerk “Flags for Freedom”. Aansluitend brengt het koor Betje Wolf, samen met enkele Oekraïense dames, een aantal vrijheidsliederen ten gehore. 

Nationale opschoondag 2024

zaterdag 30 maart 2024

Wijk Plein doet al voor de 12e keer mee aan de nationale opschoondag! Onze ervaring is dat kinderen zwerfafval rapen echt leuk vinden. Vorig jaar waren zo’n 50 kinderen én volwassenen actief en dit jaar hopen we dat nóg meer wijkbewoners met ons mee willen doen. 

Doel: een superschone wijk! 

Wij starten om 09:30 uur bij het Dierenpark aan het Verdipad. Deelnemers kunnen dan ter plekke een keuze maken uit 18 routes van ongeveer 1 tot 1,5 uur. Dit geldt ook voor de 22 wijkbewoners die gedurende het jaar al met enige regelmaat hun eigen straat of omgeving zwerfafvalvrij houden. Grijpers en afvalzakken zijn aanwezig. Na ongeveer 1 tot 1,5 uur rapen is er vanaf 10:30 uur koffie, thee of een glaasje frisdrank met iets lekkers voor jong en oud bij het dierenpark. 

Paaseieren zoeken

zaterdag 30 maart 2024

Lieve kinderen, 

komen jullie dit jaar weer paaseieren zoeken? We verzamelen om 13:00 uur, zoals altijd, aan het einde van het Spoorpad!

In de bossen zal de Paashaas heel veel eieren verstoppen waaronder 4 gouden eieren, 2 per leeftijdscategorie. 

Zorg dat JIJ de vinder bent van het gouden ei, dan staat er een leuke prijs op je te wachten. Voor alle deelnemende kinderen is er natuurlijk een leuke traktatie. 

Op www.wijkplein.nl/kleurplaat vind je een mooie kleurplaat die je in kunt kleuren voor de Paashaas. 

Voor de mooiste kleurplaten is er een leuke prijs te winnen. 

De winnaars krijgen deze prijsjes later thuis bezorgd. 

Heel veel succes allemaal en graag tot 30 maart.

Oud & Nieuw

Zoals ieder jaar zal de wijk-kerststal vanaf begin december beetje voor beetje opgebouwd worden. Iedere week komt er een kort verhaaltje bij te hangen dat aan de kinderen voorgelezen kan worden. 

Rondom het dierenpark hangen ook borden “verboden voor vuurwerk”. We rekenen er op dat iedereen rekening houdt met onze (zwangere) dieren.